Met de zomer voor de deur is de tuin inmiddels al flink groen geworden. Toch is hij niet echt helemaal naar je zin. Je bent op zoek naar een makkelijke oplossing om snel en goedkoop je tuin wat gezelliger te maken. Zelf ben je er de mens niet naar om hele dagen in de aarde te zitten wroeten. Je hebt er trouwens ook geen tijd voor. Feit is echter wel dat je er al weken tegenaan loopt te hikken om iets aan de tuin te doen. Dat er ‘iets’ moet gebeuren is wel duidelijk, want hij staat je voor geen meter meer aan. Hieronder vind je enkele tips hoe je op leuke en makkelijke manier je tuin pimpen kan.

Tip 1. Ga opruimen

Je zal er versteld van staan hoe je tuin opknapt van een flinke opruimbeurt. Weg met die lekke bal, kapotte bloempotten en die kapotte bezem. Onder opruimen kan je ook snoeien rekenen. Het is weliswaar al wat laat, maar het kan nog net. Knip alle takken weg waarvan je vindt dat ze een storend effect teweeg brengen.

Tip 2. Maak gebruik van bestaande ‘ oude rommel’

Vaak hebben we een overschot van de bestrating of restanten van de oude betegeling ergens in een hoekje liggen. Doe er wat mee! Van die oude grijze stoeptegels bijvoorbeeld kan je hele leuke muurtjes bouwen. Tik ze doormidden met behulp van een hamer en steenbeitel en omzoom er een speciekuip mee die je als vijver gebruikt of een boompje, voor een Mediterrane look. In een steentuin doen breuktegels het ook prima als belijningsmuurtjes. Heb je oude dakpannen? Graaf ze half in en leg er een vetplantje over. Ook heel geschikt om je tuin mee op te pimpen zijn houten fruit- en groentekistjes. Stapel ze op tegen de gevel en maak er een soort etagère van die je aankleedt met bloempotten, tuinbeeldjes en bijvoorbeeld een windlicht.

Tip 3. Creëer een vuurplaats

Iedereen zit graag bij een open vuur. Het staren in de vlammen heeft een ontspannende werking en op frisse avonden kan je net even wat langer buiten zitten. Je tuin pimpen gaat heel makkelijk door een zacht vuur te laten branden in een vuurtafel of een decoratieve barbecue.

Dit zijn zo maar enkele tips, maar als je eenmaal aan de slag gaat, komen de verdere ideeën vanzelf. Zoals je ziet is het helemaal niet zo moeilijk om op een leuke, maar vooral makkelijke manier, je tuin te pimpen. Zelfs met alleen opruimen en andere kussenovertrekken voor in de tuinset van HomingXL kom je al een heel eind. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *