Categorie: Lifestyle

Het bij je dragen van een tastbare herinnering

Veel mensen vinden het moeilijk om het overlijden van een dierbaar persoon een goed plekje te geven. De een plaatst de urn van een gecremeerde geliefde op een speciale plek in huis, de ander houdt spullen van de overledene graag dicht bij zichzelf in de buurt. Er bestaat een prachtige optie voor wie graag een dierbare bij zich wil dragen, en dan wel op een zeer persoonlijke manier: een assieraad. (meer…)

Een woonkamerupgrade: een bank voor de hele familie

Na een ontzettend drukke werkdag is er niets fijner dan op de bank ploffen. De avond kan eigenlijk niet beter beginnen dan op de bank; benen hoog en lekker genieten van het gezin. Ieder gezin herkent het wel: een bank gaat niet eeuwig mee. De ene kant van de bank is doorgezakt en aan de andere kant laten inmiddels, na jaren trouwe dienst, de naden los. Vandaag vertel ik meer over een eenvoudige woonkamerupgrade, namelijk het vervangen van de bank. (meer…)

Kaart van Heemstede

Na 2 maanden verbouwen wonen wij eindelijk in ons nieuwe grote mensen huis. Een super leuk huis in het centrum van Heemstede en op loopafstand van de winkelstraat. Na 2 maanden verbouwen en een dag verhuizen zijn we over. (meer…)

Welke soorten matrassen zijn er?

Slapen doen we veel. Ongeveer een derde van ons leven! Stel dat je negentig jaar wordt, dan heb je zo’n dertig jaar op bed gelegen… Een comfortabel matras dat bij jou past, is dus geen overbodige luxe. Want zo slaap je als een roos en word je fris wakker. (meer…)

Creatief bezig geweest met Douglashout

 

Mijn partner en ik zijn wat je noemt ‘handige doe-het-zelvers’. Door onze interesse in andere culturen en het niet te bang zijn om eens te experimenteren met afwijkende kleuren is ons huis en omliggende tuin een heuse wereld op zich geworden. Een oase van rust die we onder ons ook wel de ‘Sweerswereld’ noemen. Hier komen we tot onszelf na een drukke werkdag en vind ik de inspiratie voor deze lifestyle blog. (meer…)

Familiebed voor het hele gezin

Is bedsharing het nieuwe slapen voor de toekomst? In ons land is het niet echt de gewoonte dat alle gezinsleden bij elkaar in een kamer slapen. In veel culturen is het, al dan niet door ruimtegebrek, heel normaal dat kleine kinderen bij de ouders in de kamer de nacht doorbrengen. (meer…)

5 handige tips over raamdecoratie

Er zijn zoveel verschillende vormen van raambekleding op de markt dat het best wel moeilijk is hierin een goede keuze te maken. Hierbij gaat het niet alleen om jouw persoonlijke voorkeur voor een bepaalde soort, maar ook het type woning waarin je woont en je interieurstijl spelen hierin een rol. Het beste kijk je daarom ook eerst eens op Pinterest of in woonmagazines hoe een en ander gecombineerd wordt. Misschien zal je dan tot de conclusie komen dat je beter kan kiezen voor plissés of shades, in plaats van een traditioneel rolgordijn. Ook wij staan je graag bij met het maken van een juiste keuze en geven je 5 tips. (meer…)