Veel mensen vinden het moeilijk om het overlijden van een dierbaar persoon een goed plekje te geven. De een plaatst de urn van een gecremeerde geliefde op een speciale plek in huis, de ander houdt spullen van de overledene graag dicht bij zichzelf in de buurt. Er bestaat een prachtige optie voor wie graag een dierbare bij zich wil dragen, en dan wel op een zeer persoonlijke manier: een assieraad.

Wat houdt het in?

Als jij graag een sieraad wil dragen waarin de as van een dierbare overledene is verwerkt, kun je een assieraad overwegen. Het is de bedoeling dat een heel klein beetje as wordt verwerkt in een sieraad naar keuze. Zo zijn asringen een hele populaire keuze, maar ook andere accessoires kunnen gebruikt worden. Hierbij kan gedacht worden aan armbanden, bedeltjes, of kettingen. Hiernaast is het mogelijk om de sieraden zo persoonlijk mogelijk te maken. Het is namelijk zo dat je zelf kan kiezen van welk materiaal het sieraad gemaakt zal worden, wat de vorm zal zijn, en of het nog bedrukt zal worden met een bepaalde tekst. Afhankelijk van het sieraad dat je kiest, kan de as op verschillende manieren verwerkt worden. Als je liever niet hebt dat de as zichtbaar is, kan het bijvoorbeeld in het materiaal geplaatst worden. Het is echter ook mogelijk dat je de as geheel of gedeelte terug kan zien in een (onderdeel van het) sieraad. Door deze mogelijkheden is er veel ruimte om te personaliseren en jouw eigen wensen te verwezenlijken.

Waarom kiezen voor een sieraad?

Een assieraad is een zeer persoonlijke manier om een dierbare bij jou te dragen in het dagelijks leven. Dankzij alle opties kun je het sieraad perfect bij jezelf laten passen, maar ook bij een dierbare. Je kunt ervoor kiezen om een opvallend sieraad uit te kiezen, maar als je de gedachte liever voor jezelf houdt, is dit een perfecte optie om op een discrete manier toch een geliefde bij je te hebben. Zo kun je op een prachtige wijze een eeuwige, tastbare herinnering creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *