Een gezellige sfeer in huis is ontzettend belangrijk. Iedereen bereikt dit op zijn eigen manier. Sommige mensen houden van een modern interieur, terwijl anderen het liever landelijk houden. Wist je dat je raambekleding een grote rol speelt in de sfeer van je woning? Zo is het fijn om veel licht door te laten, maar kan het ook knus voelen om alle ramen af te schermen. Wie op zoek is naar veelzijdigheid kan het beste voor shutters gaan.

Wat is een shutter?

Dit soort raambekleding is vergelijkbaar met jaloezieën. Dat betekent dat je allemaal smalle panelen hebt die gekanteld kunnen worden. Zo is het mogelijk om licht door te laten, maar je kunt alle panelen ook sluiten. Dankzij deze veelzijdigheid kan jij altijd bepalen hoeveel licht er in je woning is. Het verschil met traditionele jaloezieën is dat een shutter van hout gemaakt is. Dit geeft deze vorm van raambekleding veel meer uitstraling en stijl. Je kunt uiteraard experimenteren met de uitstraling, bijvoorbeeld door voor een opvallende kleur of textuur te gaan.

Raambekleding die bij jou past

Je wilt natuurlijk dat je raambekleding bij de rest van je interieur aansluit. Gelukkig kan je met shutters alle kanten op. Heb je een industriële woning en wil je een robuuste look creëren? Dan kan je het beste voor donkerbruine of zwarte exemplaren gaan. Je maakt het geheel compleet door een rustieke houtsoort uit te kiezen waarvan alle nerven goed zichtbaar zijn. Voor moderne huishoudens is het juist fijn om voor een strakker exemplaar te gaan. Kies bijvoorbeeld een shutter uit met extra dunnen panelen en zorg ervoor dat het hout perfect afgewerkt is. Op het gebied van kleur kan je alle kanten op. Veel moderne interieurs zijn namelijk vrij monochroom. Je kunt een beetje kleur toevoegen, maar je kunt het ook simpel houden met wit, zwart of grijs. Voor landelijke woningen is het nog makkelijker om een goed exemplaar uit te zoeken. Hout past namelijk perfect bij deze woonstijl. Ga voor een lichte kleur, zoals lichtbruin of wit, en hou het fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *