Topmerken in bruidsmode

Ook wie naar ‘Say yes to the dress’ kijkt heeft al heel veel namen van ontwerpers en merken langs zien komen. Misschien wel de bekendst is de uit Israël afkomstige Pnina Tornei. Haar jurken zijn voor mij een beetje over-the-top, met veel toeters en bellen en daarbij zijn ze ook niet goedkoop.

Low-budget?

Natuurlijk willen we niet allemaal in de budget-trouwjurk van de bekende textiel-super trouwen. Al moet gezegd worden dat de stunt van een paar jaar geleden heel leuk was. Het dan ook geen wonder dat de jurk binnen een dag was uitverkocht. Je kunt hem nog wel tweedehands krijgen maar dan moet je wel veel meer betalen dan die dertig euro(!)

Zo zie je maar dat er voor ieder budget en iedere stijl wel een trouwjurk te vinden. Ook voor de fans van de eerdergenoemde tv-show – al moet gezegd dat die jurken niet snel onder de noemer low-budget vallen.

Pronovias trouwjurken

Ook bekend van de show is Pronovias, één van de wereldleiders van de bruidsmode. Minder opzichtig en wellicht meer voor onze Nederlandse smaak. Dit Spaanse merk wordt gekenmerkt door klassieke elegantie en vrouwelijkheid. Met een mediterraan tintje.

Klassiek wil overigens niet zeggen dat Pronovias trouwjurken niet trendsettend is. Integendeel, niet voor niet hebben beroemde ontwerpers als Valentino hebben hun naam verbonden aan de collectie. Niet goedkoop maar dan heb je wel een prachtjurk van goede kwaliteit.

Maggie Sotero

Een andere ontwerper die je tijdens de uitzending voorbij kan zien komen is Maggie Sotero. Is boho chic meer je stijl, dan is een jurk van deze Amerikaanse ontwerper misschien iets voor je.

Maggie Sotero heeft verschillende prijzen gewonnen met haar collecties en dat is niet te verwonderen. Net als Pronovias horen haar jurken tot het topsegment. Haar stijl is dromerig, sprookjesachtig en elegant en vaak bewerkt met kristallen of kant

Voor elk wat wils

Bovenstaande merken horen tot het topsegment en zijn niet de goedkoopste. Kwaliteit en naam kosten nu eenmaal iets. Heb je niet zoveel geld over voor je jurk? Ook dan is er nog genoeg keuze in nieuwe en tweedehandse jurken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *